In 1987, ik was toen 15j, kocht ik een eerste stukje hooiland in Pulle. Het had een opp. van 5.500m² en werd volledig omringd door populieren en canada's.

Na een aantal mislukte experimenten over de jaren heen, plantte ik in 2001, samen met mijn toenmalige vriendin, de eerste bomen. Het gedeelte vooraan beplantte we met inlandse eik. De weinige centen die ik had stak ik in wat groter plantgoed, bomen van 10-12 cm omtrek werden aangekocht. Op het nattere stuk achteraan werd gekozen voor de aanplant van es.

De bomen werden ongeveer 8m uit elkaar geplant zodat ze voldoende plek hadden om goed te ontwikkelen.

 

Tussen de bomen had ik het zotte idee om een duizendtal paasbloemen te planten.

Door de jaren heen snoeide ik de bomen op en met een gehuurde klepelmaaier werd onkruid tussen de bomen op regelmatige basis kort gemaaid.

Nu, 15j later, mag ik zeggen dat de aanplant grotendeels gelukt is. De bomen zijn inmiddels 7 tot 9 m hoog, hebben een omtrek van om en bij de 75-95 cm en zijn de kruinen mooi dicht gegroeid. Hier en daar is een boom door de wind lichtjes schuin gegroeid. Ieder jaar opnieuw komen in maart-april de duizenden paasbloemen kijken. Een houten vlinder vraagt aan de voorbijgangers om de bloemen niet te plukken (zie foto)