Als kleine jongen ging ik eens met mijn grootvader naar 'zijn stukje natuur kijken'. Ik raakte gefascineerd door enkele zeer grote bomen en genoot ten volle van de bijhorende wandeling. Die ene keer is me altijd bijgebleven.

Na zijn overlijden liet ik weten interesse te hebben om het stukje groen aan te kopen om zijn droom van destijds verder te volmaken, de familie gaf mij die unieke kans, waarvoor mijn dank.

Het eerste seizoen werd er grondig opgekuist en aansluitend hielpen mijn 2 kindjes om een 200 tal eikjes bij te planten. Ook een goede vriendin kwam helpen en bracht koffiekoeken mee.

 

Door persoonlijke uitdagingen in de volgende jaren, overwoekerde de braambes en ging de aanplant deels kapot. Heel jammer, niet alles liep zoals gepland.

Sinds 2013 is er terug aandacht voor dat stukje bos en wordt het jaarlijks ontdaan van teveel braam en onkruid. Het is de bedoeling nog in het voorjaar van 2016 terug een aanplant te doen van zwarte els en eventueel terug wat eikjes. Hopelijk leer ik voldoende uit mijn fouten en staan er over 10j voldoende grote bomen.

Foto's volgen zeker na de aanplant